ads

10 rokov hejtu

10 rokov Cynickej obludy je zároveň 10 rokov hejtu. Od fašistov, od voličov OĽaNO, od priaznivcov Borisa Kollára, od smerákov, dokonca aj od priaznivcov Zuzany Čaputovej mi prišli vyhrážky. Samozrejme najviac od dobrých milujúcich kresťanov, ale reálne mi niečo prišlo asi od každej skupiny, ktorá sa cítila mojim humorom dotknutá. Tisícky mailov a súkromných správ, občas to ustalo a potom sa zasa niečo zomlelo, niekto vyhral voľby, niekto nevyhral voľby, ja som urobil vtip a švác ďalšia kopa. Po celý čas som ich mazal, nenapadlo mi že by to vlastne mohla byť krásna výstavka. Niektoré som si začal odkladať  až minulý rok na jeseň (kauza Sima pretrhla všetky hrádze), takže tento výber (až na pár výnimiek) predstavuje len cca posledného pol roka a aj z toho som vybral len úplný zlomôčik. 

Na jednej strane to sem dávam ako ukážku toho, čo znamená robiť Cynickú obludu a na strane druhej, keď už to musím každodenne znášať, je mojim zámerom z toho niečo vyťažiť. Tak ako som vyťažil z Kuffovho a Tarabovho trestného oznámenia pred dvoma rokmi.

Všetci títo ľudia mi napísali, lebo dúfali, že mi to nejako ublíži. Zo všetkého najviac by ich zamrzelo, keby mi to vo finále pomohlo. Napríklad keby som ja tie ich správy uverejnil, mojim fanúšikom by došlo, že byť v mojej koži nie je úplne med lízať a rozhodli by sa ma podporiť. To by bolo odo mňa mimoriadne zákerné, že áno. 

Čiže nechcem vám radiť, ale ak chcete naozaj nasrať týchto dezolátov, podporte Cynickú obludu a dajte im, trebárs tu v diskusii, najavo že ste to spravili len vďaka tomu, lebo oni sa jej autorovi všakovako nepekne vyhrážali. Ich hnev premenený na môj lepší život. Švacne ich od zlosti!

Seriózne. Tá miera vyhrážok a priam animáínej nenávisti, ktorú musí znášať asi každý, kto je troška známejší na internete je niečo o čom sa veľmi nehovorí. Pretože sa o tom hovorí ťažko a kým si človek nezvykne, tak sa s tým ešte o kus ťažšie žije. Nebavíme sa o pár ojedinelých prípadoch, bavíme sa o tisícoch ľudí, ktorí kopukrát aj pod vlastnými menami, vypisujú úplne neznámemu človeku, že ho prídu zabiť, poprípade si rovno zistia jeho adresu a telefón a volajú mu dvadsaťkrát denne alebo mu zvonia na zvonček. Aj také sa mi dialo. A to ja som ešte veľmi ľahký prípad, ja si len robím vtipy. Nechcem ani vedieť čím si prechádza nejaký Ján Benčík, alebo iní viditeľnejší a najmä pre spoločnosť oveľa užitočnejší ľudia, než som ja. 

A keďže niekde treba začať, budem podobné výstavky robiť pravidelne. Ono je to vlastne tiež trocha aj vtipné a verím, že vás tie krkolomné formulácie vcelku aj pobavia. Aj mňa pobavili, ale až s odstupom času, keď som uvidel, že sa ich hrozby nenaplnili a keď som sa (aj kvôli nim) odsťahoval zo Slovenska. 

Morálne ponaučenie: Nevypisujte cudzím ľuďom podobné veci. Aní náckom, ani nikomu. Pozrite na tieto obrázky, ako hlúpo to vyzerá.

A ak m teda chcete podporiť, tu sú vaše možnosti:

Môžete si stiahnuť a predplatiť moju appku:
iOS: http://goo.gl/fMnIs8
Android: http://goo.gl/O2XCKQ

Môžete si kúpiť moju výberovku najlepších vtipov, ktorá vyšla po siedmich rokoch existencie:
https://bit.ly/2o7j2dQ

Môžete si kúpiť výber z mojich dlhších textov:
https://bit.ly/3RUdRXQ

Môžete ma len tak podporiť cez Paypal:
https://www.paypal.com/donate?token=Ihngr51bfkURJkwm7MXgMOlTE3ncYb8AbUNvui95ezYfiNoAhcCQxqLdyi1vC36ByPOXHaJrpStic8PP

A dokonca už ma môžete podporiť aj v kryptomenách:
https://bit.ly/3J21DZ6

Vopred vďaka. 

1 komentár :

  1. Podporujem Cynickú obludu už roky, smejem sa na nej každý deň, platím si appku a mám aj výberovku, už mi chýba len fotka s autorom a môžem spokojne zomrieť.

    OdpovedaťOdstrániť

Experimentálne sú zasa zapnuté komentáre. Uvidíme, ako to dlho to vydrží.