ads

Učiteľ s trojtisícovým platom

Igor Matovič sa pustil do učiteľov, že čo sa sťažujú, však podaktorí majú trojtisícové platy. Učitelia sa teraz snažia zistiť, koho tým myslel. Ja sa nazdávam, že asi istého telocvikára. 

K tomuto vtipu ste sa mohli dostať oveľa skôr. Ak si stiahnete mobilnú appku Cynickej obludy, nielen že vám žiadny vtip už neujde, ale o každom dostsnete notifikáciu hneď, ako ho zverejním. Je to úplne zadarmo, na verejné vtipy netreba žiadne predplatné. Tu si appku stiahnite:
 

12 komentárov :

  1. 3000 boha jeho, to by som musal mat 3 uvazky aj to v hrubom...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Viete, pracovala som v skolstve a neviem si veru vynachvalit. Odrobila som za rok 153 dni, vsetky vikendy a sviatky som bola doma, vsetky prazdniny som bola s detmi doma. Kazdy iny zamestnanec musi odrobit za rok minimalne 250 dni. A to je teda sakra rozdiel. Co chcu ucitelia, ked odrobia o 100 dni rocne menej, ako kazdy iny smrtelnik ? Nech si vyrataju, aku maju na pocet odpracovanych hodin mzdu. Musim povedat, ze nadstardantnu ......... Nuz a v konecnom stadiu, kazdy z nich ked ide studovat velmi dobre vie, aky bude mat plat. Tak preco potom nejde studovat narocnejsi smer ? Pedagogicka skola je zo vsetkych najlahsia a nech mi niekto povie ze nie. Nedala by som im ani cent navyse, maju luxusne platy. Ako moze niekto do medii povedat, ze nevie vyzit z 1.100 eur ? Tak nech si kazdy z tych nespokojnych vyskusa zit z minimalneho dochodku. Len potom mozu plakat a nie si stazovat a strajkovat ........

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No s takym pristupom ako mas/ si mala ty sa ani nedivim, ze je skolstvo tam, kde je.
      Problem nie je len o tom, ci sa z toho platu da alebo neda vyzit. Z kazdeho platu by sa malo dat vyzit. Ale tu sa bavime o platoch pre ludi, ktori ucia nase deti. Platy maju prilakat aj mozgy. Kto v dnesnej situacii zostane v skolstve? A ako sa to prejavi na vyuke?

      Odstrániť
    2. Prepáčte, že sa budem vyjadrovať a vyjadrím svoj osobný názor k platu učiteľom. V prvom rade možno anonymní užívateľ, prispievateľ svojho názoru ani nie je učiteľom, ale Váš príspevok niečo obsahuje na čom je pravda, druhá vec ktorú by som ešte možno ja doplnil, koľko hodín pracuje jeden učiteľ v priebehu pracovného dňa, možno má 4 až 5 vyučovacích hodín, respektíve vyučuje 8 hodín denne ? Osobne som za navýšenie platu učiteľom, jednoznačne súhlasím s učiteľmi a aj s tým, že učia naše deti. Ale aby táto vec bola zjednotená a rovnaká pre všetkých pracujúcich, odporúčal by som aj pre učiteľov tak ako v iných pracovných sférach, hodinová mzda za adekvátne odpracovaný čas, nemyslím tým súčasnú právnu legislatívu, ktorá je samozrejme postavená na hodinových mzdách, myslím tým odučené hodiny v triede. Koľko si toho vezme aj mimopracovné doučovanie, toľko zarobíš, predstavme si takých pekárov, aj ony pracujú pre naše deti, aj vodič autobusu pracuje pre naše deti, aj školník, aj upratovačka a dá sa porovnávať plat iných pracujúcich s učiteľmi. Čiže som za navýšenie o 35 %, ale pod určitými podmienkami.

      Odstrániť
    3. To okiaľ máte tie bludy o pracovnom čase učiteľov??????

      Odstrániť
    4. Ty si súdružka pracovala v školstve asi iba keď si tam hajzle vytierala, inak by si toto nenapísala :)

      Odstrániť
    5. Pedagogicka skola nejsnazsi? To jste nejak rychle zapomnela na fakulty filosoficke, prava a teologii... aha, vy si to pamatujete, jak to bylo za Husaka, jenze to uz davno neplati.

      Odstrániť
    6. Ten prvý príspevok musel napísať nejaký fanatický volič Olajno. Znôška primitívnych blábolov, ktoré nemajú s realitou nič spoločné. Už prvá veta je blud, lebo každý učiteľ vie, že neexistuje nič také ako prázdniny pre učiteľov. Ale škoda vysvetľovať nejakému absolventovi vysokej školy života...

      Odstrániť
    7. Zdravim. Ratate tu prosim niekto aj stym, ze okrem hodin, ktore ucitelia stravia, tak ich praca dalej pokracuje aj ked pridu domov? Len ako priklad uvediem pripravu na dalsie vyucovanie, opravovanie uloh, pisomiek a podobne. Tieto otrepAne bludy ze oni v podstate nerobia a co si stazuju ved dostavaju 1100 eur (ano, ale po zdaneni asi neostane 1100 ci?) su tazky kanal nasej spolocnosti. A na zaver to zaklincovat otrepanym narativom najchudobnejsieho dochodcu, lebo ved na city to treb hrat. Tu takto vykreslujete nSu spolocnost ako keby 95% obyvatelov slovenska zilo v totalnej chudobe!!

      Odstrániť
    8. Súdružka anonymná, ste jednou z príčin toho, že dnes je školstvo v takom stave, ako je a že neuveriteľne podvzdelaný národ volí svoje vedenie z ansámblu fašistov, neoboľševikov, pokrytcov a populistov.

      Odstrániť
  3. Ešte mohol myslieť aj primátora Pov. Bystrice - Janas

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Všade mi chýba jedno slovo: N i e k t o r í !!!!!!!!! učitelia skutočne majú veľmi nízke platy!

    OdpovedaťOdstrániť

Experimentálne sú zasa zapnuté komentáre. Uvidíme, ako to dlho to vydrží.